Doing It Myself

I finally had some time on my hands. So I decided to put it to good use. I have a pile of Mini t-shirts laying around, that are waiting to be altered. Since I don’t have a lot of time right now, I stick with altering rather than making at the moment! I did two fairly fast t-shirts. One inside-out (andersom) t-shirts and one with flock foil.Ā 

The blue shirt was the easiest, I drew a little anchor on a piece of paper and cut it out. Then taped it to the flock foil and cut it out again. I used this tutorial by Miestaflet. Her explanation Ā is really easy. Then I did the ‘andersom’ t-shirt (my translation: inside-out). I got the idea from MaandagDaandag who made a great guitar t-shirt for her son Rover. The instigator of the andersom t-shirt is Sigrid. She made this tutorial. It’s really helpful. I used a elephant printed fabric and traced the actual elephant on the fabric and then blew it up. I love this technique, I have at least 20 more ideas for t-shirts like this!

Advertisements

6 responses to “Doing It Myself

 1. Wat leuk! Ik zag laatst ook ergens een tutorial voor die flockfolie en wilde daar ook snel mee aan de slag gaan… Al heb ik nog steeds een beetje een kater van die stapels transferfolie die allemaal tot hopeloze prut leidden… Maar van wat ik gezien heb kan er met flockfolie wat minder mis gaan.
  De andere techniek snap ik geloof ik nog niet helemaal… Misschien er even een nachtje over slapen en dan morgen nog eens met een fris hoofd lezen! šŸ˜‰

  • Ja die flockfolie is echt heel makkelijk. En misschien inderdaad wel iets voor ‘jouw techniek’ om het zo maar te noemen. Het flock t-shirt heeft de wasmachine-test al overleefd!

 2. Leuk geworden, loopt je mini er mooi bij! Heb ooit zelf, lang geleden, flockfolie gebruikt om een shirtje op te vrolijken maar ik vond dat toen best lastig opstrijken. Misschien werkt het inmiddels handiger. Ik heb van de week voor een baby’ke een tekening van zijn grote zus op een rompertje gestikt, dat had ik ook ergens op een blog gezien. Ook leuk resultaat al zeg ik het zelf.

  • Klinkt goed, een tekening op een rompertje gestikt, ga je die ook op jouw blog laten zien? Ik ben benieuwd! Het flockfolie wat ik had was echt heel makkelijk. Dus misschien is de techniek inderdaad verbeterd? šŸ˜‰

 3. Kom ik via Nina op jouw blog stuit ik op mijn blog haha.
  Ze zijn leuk geworden, Rover kan ik ook wel blij maken met een anker šŸ™‚

  Fijn weekend, mooie blog, ik kom terug šŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s