Mother’s Day and Unethical Questions

Yesterday I was spoiled rotten with great gifts from Boyfriend and Mini. Awesome shoes, a funny old school telephone receiver for my iphone (which will enable me to finally chat away with a receiver clutched between my neck and shoulder again and also no more grease schmears on my iphone. And some tea light holders. Every day that allows me to receive gifts in abundance is a fine day in my book!

Also, Mini ‘made’ (because let’s face it, the guy is 2 years old) something at day care. Shamefully, I must admit that I think it’s awful don’t really like it. It’s not Mini’s artistic experiments that I don’t like. But his contribution was just the bare minimum (notice the intense scratching in blue).

What I really don’t like (and excuse me for getting all gender studies on you) is the fact that the symbol for moms is a teapot, which is just so cliché and not at all a symbol for ‘momness’ in any way. It’s seems such a passive symbol to me, while being a mom is anything but passive! Also the little pre-written poem that goes with the teapot makes me throw up in my mouth a little.

So now for my completely unethical question: I’m I supposed to save all this stuff? And for how long? Mini doesn’t even make these things himself as he’s got the motor skills of a 2 year old. I’m more then happy to save his own creations. But this pre-fab stuff just seems wrong to me.

Advertisements

4 responses to “Mother’s Day and Unethical Questions

 1. Haha, gelukkig kreeg je geweldige cadeaus! Waar komen de schoenen vandaan?

 2. Haha, wij krijgen de laatste tijd ook steeds van die vellen papier met 6 krassen of een paar vingerverf-vlekken mee naar huis, en daarbij vraag ik me ook steeds af of ik ze moet bewaren… Dan staat er ook zo mooi haar naam en de datum op, alsof het iets heel belangrijks is ;).
  (ik kreeg voor moederdag overigens ook gewoon een vel papier met een hele grote modderige vingerverf-vlek met twee handafdrukjes erop ;))
  Tja, die theepot… Papa krijgt volgende maand vast een grote hamer ofzo.
  Persoonlijk denk ik dat er nog wel leukere dingen komen om te bewaren, maar van de andere kant, jullie hebben zo’n gigantische zolder…

 3. Ik heb ook zo’n mooie theepot gekregen dit jaar 🙂
  Maar ik bewaar zeker niet alles, wat moet je ermee. We hangen sommige dingen op, af en toe bewaar ik iets. De eerste kopvoet (of hoe heet het ook alweer) die vond ik speciaal, dus die bewaar ik en de eerste keer dat hij zijn naam zelf schreef, ook bewaard. Verder maak ik van sommige dingen een foto (verjaardagskronen)
  Ik stop wat ik bewaar in een doos en af en toe zoek ik het uit en gooi ik weer wat dingen weg, maar naar mate er meer tekeningen komen word je makkelijker en gooi je het makkleijker weg 🙂
  Om een lang verhaal lang te maken ha ha: nee je hoeft echt niet alles te bewaren.

  • Fijn, dat ik niet de enige ben die niet aan alles evenveel waarde hecht. Ik bewaar ook graag de dingen waar iets authentieks van Mini in zit, maar als het eigenlijk gemaakt is door de juffen van het kdv dan eigenlijk niet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s